Skadedyrkontroll – dens betydning

Samfunn trenger skadedyrkontrolltjenester. Skadedyrkontroll kan koste oss mye penger hvis vi ikke har det.
Enhver metode for å fjerne eller redusere bestanden av insekter som anses som skadelige for menneskers og dyrs helse eller miljøet, anses å være skadedyrbekjempelse og -forvaltning. Skadedyrkontroll tar mye tid og ressurser, men det er en nødvendighet, spesielt for hjem. Følgende grunner til skadedyrbekjempelse bør overtale alle huseiere til å vurdere det:
Info
Beskytte hus og bygninger mot skader
Under maurangrepene i Norge bruker vi mye penger hvert år på å reparere skadene maurene har forårsaket. Maur bruker tre og trebaserte produkter som kryssfiner og papir. Fra innsiden av hjemmet kan de spise trebjelker, gulv og vegger. En svak struktur gjør husstandsmedlemmer sårbare for kollaps. Et infisert hjem eller en struktur som ikke har blitt behandlet kan være spesielt utsatt for en insektinvasjon. Håndteringen av et hus for å holde det fritt for termitter i områder der maur er vanlige skadedyr krever konstant årvåkenhet og bistand fra skadedyrbekjempelsesbyråer.
Forebygging av allergier
Skadedyr kan føre til en rekke problemer for mennesker, for eksempel hudallergier, astma og andre luftveisproblemer. Mygg kan for eksempel gi utslett på huden. Noen individer kan også bli allergiske mot visse allergener i skadedyr. Hele 7 % av mennesker opplever allergier forårsaket av kakerlakker. Astma er også en av deres viktigste årsaker hos barn.
Helserisiko og sykdommer å unngå
I tillegg til å forårsake spedalskhet, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner, borreliose, tarminfeksjoner, dysenteri, dengue og malaria, kan skadedyr også spre sykdommer som matforgiftning. Dessuten har de en rekke bakterier og virus som er skadelige for mennesker og dyr. Disse sykdommene kan behandles, men de kan forårsake alvorlige helseproblemer hos barn, eldre og de som er nedsatt immunforsvar, hvorav mange vil kreve profesjonell medisinsk behandling eller sykehusinnleggelse. Følgelig kan det resultere i medisinske kostnader på millioner av dollar.
Holde møbler, tepper og klær i god stand
Bruk av skadedyrbekjempelse er avgjørende for å beskytte møbler, tepper og klær mot skade og for å unngå utgifter til reparasjoner og utskiftninger. Insekter som graver seg inn i møbler er beryktet for å skade tre- og stoffkomponentene. Noen insekter, som teppekryp, møll, kakerlakker og sølvfisk, tiltrekkes av stoff, og lever ofte av det.

Vedlikehold av matforsyning
Det er avgjørende at verdens befolkning har tilgang til mat. På et makroøkonomisk nivå påvirker det verdensøkonomiene og støtter mange av dagens økonomiske sektorer. Nesten 20 % av matforsyningen vår ville vært bortkastet hvis vi ikke klarte å håndtere skadedyr på riktig måte. Gnagereangrep og angrep resulterer i tap av millioner av dollar med mat årlig. Å holde matforsyningen på et håndterlig og nyttig nivå er mulig ved å kontrollere trusselen. Ved å iverksette skadedyrbekjempende tiltak hjemme kan matsvinn og forurensning reduseres. I tillegg til å spise mat, produserer skadedyr også uønsket organisk materiale som død hud, kroppsdeler, avføring, urin, som alle kan påvirke matkvaliteten negativt.

ingridolsen